Opera i London er en stor oplevelse

Opera i London

Opera i London er i stigende grad et af byens mange tilløbsstykker. London er som bekendt en uudtømmelig kilde af kultur, med alt fra film, kunst, teater, mad og opera. Igennem århundreder er Londons byliv vokset og spiret som en vild og ustyrlig blomst. Nye kulturelle tilbud skyder frem og pryder byens liv, kulturelle tilbud for enhver alder, økonomi og interesse. Lidt udenfor mainstream spotlightet står opera, som en meget eftertragtet kulturel oplevelse i London, får de relativt få, som forstår den. Men hvis du lærer den at kende, vil du opdage at operaen trives i bedste velgående i den engelske hovedstad. Der fremføres årligt en masse opera i London med artister i særklasse fra hele verden. Her er, det du skal vide.

Royal Opera i London

Opera i LondonRoyal Opera House Covent Garden er et stort operahus beliggende i Covent Garden, som fremfører sublim opera i London. Operahuset er det mest betydningsfulde i Storbritannien og hjemsted for den Kongelige ballet og – opera. Ifølge mange er Royal Opera House Covent Garden kun overgået af La Scala i Milano som verdens bedste opera. Værkernes stilarter veksler mellem traditionelle til nye ikoniske værker af verdens førende komponister. De dygtige musikere, sangere og skuespillere hører til blandt de allerbedste i hele verden. Dermed får du verdensklasse underholdning i smukke og romantiske omgivelser.

I huset er der også mulighed for spisning mm. I den store overvældende bygning findes nemlig adskillige fornemme restauranter, samt flere barer. Der er også mulighed for at få sig en souvenir med hjem, fra souvenirshoppen.
http://www.roh.org.uk/

Moderne opera i London

Som tiden er gået har flere nye værker skudt frem. Nytænkning, modernitet og kreativitet er vejen frem indenfor opera i London ifølge English National Opera (ENO).

Opera i London er nemlig ikke længere kun ældre fortolkede værker med skiftende kostumer. På ENO arbejdes der med nytænkning af værker. Med unge kreative idemagere har de kreeret prisvindende, spændende, overraskende og ikke mindst moderne opera. 30 % af publikum er under 40 og dette siger noget om den målgruppe de ønsker at ramme, samt måden hvorpå deres moderne planer har virket. English National Opera har åbnet manges øjne til hvad opera kan være, og har hører du til blandt opera-skeptikere, kunne lige præcis ENO være en fortrinlig indgang til den store fornøjelse og livsberigende størrelse, som opera er for de indviede.
http://www.eno.org/home.php

Hvis du overvejer at se opera i London, skal du vide at billetpriserne varierer meget afhængigt af, hvor du sidder i salen, ligesom gode tilbud på operabilletter kan dukke op lige pludselig. Mange forestillinger er desuden udsolgt lang tid i forvejen, så der er ingen tid at spilde med at bestille billetterne. Vi tror på, at hvis du tager ind og ser opera i London, bliver du ikke skuffet.

Vi hører gerne fra besøgende, som har oplevet opera i London – gerne på enten Royal Opera House Covent Garden eller English National Opera, men også i andre sammenhænge i Storlondon.

Skriv kommentar