Priser i London – mad, hotel og meget mere

Priser i London

Priser i London er vores artikel, som giver dig et overblik, inden du rejser til London. Læs alt, du har brug for at vide lige her. Som stor turistby, har London et væld af forskellige muligheder at bruge penge på. Alt fra mad, tøj, hoteller mm. mulighederne er mage. Men hvordan er de forskellige priser i London? Generelt kan man sige, at London er en af dyreste byer i hele verden. Generelt er Sydengland dyr at bo i – det være sig fordi priserne på bolig, madvarer såvel restauranter er dyrere end i den nordlige del af landet. Særligt London har høje priser, men det betyder ikke, man bliver fattig at rejse til London. Vi starter med nogle eksempler på priser i London, og husk at du altid kan se dagens kurser på www.valutakurser.dk – men som en fingerregel er £1 = 9-10 danske kroner.

Et rimeligt måltid på en restaurant £10

En stor fadøl £3

En voksenbillet til Tower of London £20.9

Hotel priser i London

Priser i LondonFørst skal det siges, at hotelstandarden i forhold til pris, er ret lav i London. Selvom du betaler forholdsvis mange penge, kan du ikke forvente stor kvalitet og komfort. Prislejet er nok sammenligneligt med hotelpriser i København, hvis lægger knap 10% oveni prisen. Det er altså lidt dyrt, men vil man bare have et sted at sove og ikke går så højt op i service og komfort, kan man klare sig relativt billigt igennem. Der er utrolig mange forskellige overnatningsmuligheder i London, alt fra vandrehjem til store eksklusive hoteller, prisen afhænger dog også derefter.  Der er generelt høje priser i London på hoteller og byens vandrehjem er blandt de dyreste i verden. Et område som Knightsbride med flere 4-5 stjernede hoteller som; The Berkeley eller Millennium Hotel, er blandt de dyre. Ønsker man billigere og mere budgetvenlige overnatningsmuligheder findes disse ofte nær jernbanestationerne. Steder som, Paddington i området Bayswater, Victoria og Earls Court.  Jo længere du kommer væk fra centrum, jo billigere er de generelle priser på overnatning i London, men da Londons undergrundssystem er så fremragende, som det er tilfældet, er det faktisk ikke så stort et problem. En billet med tuben koster i omegnen af 45 kroner og den giver dig ret til ubegrænset færdsel i indre London, til du forlader en station. Det et meget billigere at anskaffe sit et travel-card, så man for et fast beløb kan køre ubegrænset i London. Kan man i sin planlægning af ferien se, man kommer til at køre meget med tuben, bliver billetprisen på £4.5 hurtigt rigtig sur – derfor bør du købe et travel-card, så du kan spare masser af penge.

Tøj priser i London

London er en meget modeinteresseret by og dette kan ses på de gode priser i London. Samtidig har byen et stort turistliv og også dette spiller ind, når man snakker om generelt høje priser i London. Priserne på tøj og mode er meget svingende i London. I byen kan man finde store varehus, blandt de kendteste er Harrods, som har alt, dog også til en høj og eksklusiv pris. Varehuset er meget prestigefyldt og velkendt som modehus. Tilhørende blandt de mindre eksklusive butikker findes Topshop/-men, som har meget rimelige priser og kan sammenlignes med H&M. Blandt de laveste priser i London indenfor mode findes butikken Primark, som er meget billig og god. Sammenligner man H&M i England med priserne på H&M i Danmark, vil man opleve at den engelske pris er 7-10% billigere, og dette går nok igen med de fleste ting.

Mad priser i London

De generelle priser i London på mad, er til at sammenligne med Danmarks, dog er fødevarer som pålæg, kød samt frugt/grønt højere, hvorimod slik, fede madvarer og chips ligger i den lave ende. McDonalds og Burger King vil være billigere i London, da englænderne dels opfatter den slags mad som ”junk”, der ikke skal koste for meget, dels pga. den noget lavere mindsteløn i England.

Der er høje priser i London, men husk de gratis glæder

Når man taler priser i London, er det væsentligt at nævne, at mange seværdigheder faktisk er gratis. London er kendt for sine utroligt smukke, store parker, som alle kan betrædes kvit og frit, men det bedste af det hele er nok, at de største museer alle er gratis at besøge. British Museum, Natural History Museum, Science Museum, Imperial War Museum, National Portrait Gallery, Tate Mordern og mange, mange flere af Londons hæderkronede museer har gratis adgang alle ugens dage. Det er værd at tage med, når man snakker om de høje priser i London, for det at entreen typisk er gratis, betyder faktisk meget for en storbyferies samlede pris.

Skriv kommentar