Rejser til London

Alle rejser til London

Mange danskere rejser til London flere gange om året. Det er slet ikke ualmindeligt at par og familier rejser til London ganske ofte – man får aldrig nok af den engelske hovedstad. Det er ikke tilfældigt – London har masser af byde på, uanset om man er til shopping, historiske attraktioner og museer, musicals, standup comedy eller kulinariske oplevelser i verdensklasse.

Når rejser til London er blevet så populære de seneste 10 år, har det selvfølgelig mange forklaringer. London er først og fremmest et fantastisk sted med masser af spændende seværdigheder, men ferier til London er også blevet markant billigere med lavprisflyselskabernes udbredelse på rejsemarkedet. Denne artikel er fuld er gode bud på, hvad du kan lave, når du rejser til London med familien eller med kæresten, men vi beskriver også hvilke rejseformer, du kan vælge imellem. Husk også at læse vores andre artikler om rejser til London.

Det unikke ved rejser til London

Rejser til London

London er i manges optik den mest spændende af de europæiske hovedstæder. London er ikke bare en by. London er i sig selv et

Rejser til London 1
Musicals i London

historisk og kulturelt pejlemærke, som altid har fundet sig selv i centrum af verdenshistoriens vigtigste begivenheder og strømninger. Themsen som løber gennem London, har været vidne til alt fra romerske nybyggere, invaderende vikinger, tyske bombardementer og været vejen fra hvilken krydderier, silke og the blev fragtet fra kolonierne til de engelske husholdninger. London er en global storby, en by så anerkendt for sin mangfoldighed og kulturelle overlegenhed, at den altid er et godt bud på en feriedestination – hvad enten der er tale om en eller flere uger eller bare en forlænget weekend. Når man rejser til London, mærker man virkelig byens historie og dens særegne atmosfære, der ikke findes lige noget andet sted på planeten.

London gør sig bemærket på flere spændende områder. Historisk kan man som ferierende turist, glæde sig over de mange historiske skatte, som byens museer bugner af. Kolonitiden og Det Britiske Imperium har bragt uerstattelige rigdomme til Londons museer. Frisen fra Parthenon, Cleopatras mumie, Rosetta Stenen, et stenansigt fra Påskeøen for bare at nævne nogle få af disse historiske skatte. Eksemplerne er i øvrigt alle at finde på det samme museum. Nemlig British Museum på Great Russel Street, verdens bedste museum.  Kulturelt kan London være stolt over sit store

Rejser til London 2
British Museum

udvalg af teatre og live-scener, der bugner af alt fra musicals i verdensklasse, kæk og provokerende stand-up comedy, koncerter i enhver genre og teater-stykker. Oxford Street lokker med tilbud og luksuriøse varer, og nyder forsat status som Europas længste og travleste handelsgade. Kulinarisk vælter London sig i et eventyr af etniske restauranter med mad fra enhver niche og verdensdel. Londons China Town byder på lækre kinesiske restauranter, sushi og autentisk mexicansk kogekunst kæmper indbyrdes om de sultnes gunst. London har bogstaveligt talt det bedste af det hele.

Det skal du se, når du rejser til London

Big Ben, Tower of London, St. Pauls Cathedral, London Eye – London har masser af verdensberømte seværdigheder. Men der er også noget ved byens stemming, som er helt unik og uerstattelig. De karakteristiske røde busser og taxaer, bobby’er der stolt patrujlerer gaderne til fods, de røde telefonbokse der stadig er at finde på mange gadehjørner og den karakteristiske duft af Fish ’n chips eller kidney pie der står ud af enhver hyggelig pub hver eneste eftermiddag. London er som en pint, man aldrig helt tømmer. Den bliver ved med at overraske og have nye ting at byde på. Faktisk er der stof nok til masser af rejser til London. Når man planlægger rejser til London er det forøvrigt et godt tip, at mange af de førnævnte museer og attraktioner har gratis entre året rundt! Vi på storbyferien.net forstår virkelig godt, hvorfor alle rejser til London.

Mulighederne indenfor rejser til London

Der er mange måder hvorpå at komme til London, man kan tage fly, bus, færgen osv. Priserne kan variere en del og i denne artikel er der flere bud på, hvordan du rejser til London på forskellige måder. Priserne er for 1. voksen person, tur retur.
Rejser til London med fly

I London er der adskillige lufthavne, som årligt besøges af flere millioner mennesker.

Heathrow lufthavn:
Vælger man Heathrow lufthavn, når man rejser til London, kan man flyve fra København og direkte til lufthavnen. Flyveturen tager omkring 2 timer og koster ca 2.000 kr. tur-retur, alt efter hvornår på dagen du rejser til London. Det er selskaberne SAS og Norwegian, som udbyder disse rejser.

Heathrow lufthavn ligger ca. 20 km. vest for London og man kan via Heathrow Express (tog), være i London på 15 min. Togene kører ligeledes hvert 15. minut, så det er ganske ligetil. Det er også muligt at tage en bus ind til centrum, dette kan dog tage op til halvanden time, men er samtidig en smule billigere.

Standsted lufthavn:
Fra København lufthavn udbyder flyselskabet Easyjet dagligt 2 timers rejser til London og priserne ligger her omkring 1.500 kr. tur-retur. Også fra Billund er der billige rejser at finde, Ryanair tilbyder for 1.200 kr. rejser af 1,5 times varighed direkte til London – Standsted. Standsted ligger nord for London og man kan via Standsted Express (tog), rejse videre til London Centrum. Togene køre hver 15 min. eller hver halve time, afhængig af tidspunktet på dagen.
Der går også busser til centrum, som tager omkring en times rejsetid.

Man kan også flyve til London fra Aalborg, hvor man i så fald lander i Gatwick Lufthavn, som også har glimrende forbindelser til det indre London.

Rejser til London med bus

Vælger man at rejse til London med bus, skal man under kanalen og rejsetiden er derfor væsentlig længere end med fly.

Eurolines:
Er et busselskab der flere gange ugentligt kører rejser til London fra både Århus og København. Prisen er afhængig af alder, dog ligger den omkring 1.500 kr. for en voksen. Selve rejsetiden er som sagt en del større, omkring 20 timer tager det, hvis man vælger denne rejseform.

Kør-selv rejser til London
Er du frisk på en biltur ned gennem Tyskland, Belgien og Holland, kan du helt selv køre til London. Turens længde er på omkring 1250 km. og skønnes at vare omkring 14 timer i bil. På vejen skal man krydse Eurotunnellen som er omkring 50. km. lang.

Rejser til London med færge

Direct Ferries:
Vælger man at sejle til England, kan man via DFDS SEAWAYS finde en færgeovergang flere gange om ugen, dog afhængig af sæson. Turen tager omkring 18 timer og prisen afhænger af tilvalg af kahytter ellers er prisen omkring 1000 kr.

Find et hotel, inden du rejser til London,

I London er der et væld af Hoteller, alt fra store kendte luksushoteller, som Hilton Hotels eller Radisson, samtidig er der dog også en masse billigere hoteller med rimelige priser for alle. Det skal altid understreges, at London har en ret lav hotelstandard – du kan få det bedste af det bedste, men det er altså rigtig dyrt. Londons problem er, at selvom du har spenderbukserne på, er det overordentligt svært at finde et godt hotel til små penge. Man skal regne med, at et nogenlunde hotel koster i omegnen af 1000 kroner for en nat – det er på ingen måde luksuriøst, men det er acceptabelt og rent.

God rejse!

Skriv kommentar