Museer i Berlin viser dig oldtid, fortid og samtid

museer i berlin

Der er et stort udvalg af forskellige museer i Berlin. Byen har i sig selv en stor historisk betydning og specielt 2 verdenskrig, den kolde krig og tiden derimellem har sat sit præg på de historiske udstillinger  i Berlin. Derfor er der gode muligheder for at tilleg ne sig ny viden eller opleve historiske beretninger helt tæt på ved et besøg på et af de mange museer i Berlin.  Først og fremmest bør man ikke snyde sig selv for Museums Insel i Mitte. Hele halvøen og dens mange smukke museer er på listen over verdenskulturarv, og der er virkelig nogle gribende samlinger at se. Faktisk er der også flere museer på Museums Insel, end vi kan nævne her.

museer i berlin

Museums Insel har nogle af de bedste museer i Berlin

Vi lister bevidst ikke pris på museerne på Museums Insel – da det bedst kan betale sig at købe et museums kort på stedet, som giver adgang til alle museerne på halvøen. Prisen på disse kort svinger alt efter årstid.

Neues Museum er et Berlins allermest spændende museer. Særligt indenfor oldgamle ægyptiske skatte, har Neues Museum meget at byde på. Man kan se sarkofager, mumier, smykke statuer og meget mere. Samlingens største tilløbsstykke er den smukke Nerfertiti statue, som betragtes som et af de væsentligste ægyptologiske fund i hele verden. http://www.neues-museum.de/

Pergamon Museum er et fantastisk sted. Her finder man nogle af verdens allerstørste oldtidsfund overhovedet. Men selve udstillingerne er også overvældende. Man kan f.eks. opleve et kæmpemæssigt, græsk tempel – flyttet sten for sten fra Anatolien og genopbygget i fuld, oprindelig størrelse. Der er også store, smukke fund fra f.eks. Babylon at finde på Pergamon museet. Pergamon på Youtube

Bode Museum er et smukt museum, som har specialiseret sig indenfor religiøse kulturskatte men hovedsageligt kan prise sig af verdens største møntsamling. Den er besøg værd.

Andre historiske museer i Berlin

Det jødiske museum – er en oplevelse for den der ønsker at høre om den jødiske historie ud fra minoriteten af jøders synspunkt. Med forskellige udstillinger dokumenterer museet den jødiske historie og det er en meget lærerigt og følsom oplevelse. Prisen er 5 Euro, afhængig af om man er studerende, pensionist eller barn.  Selve museet blev åbnet i 1933, men lukket ned før krigen, det blev i 2001 genåbnet. http://www.jmberlin.de/ – mere information. Blandt nye museer i Berlin, må Det Jødiske Museum siges at være helt fantastisk og uovertruffent.

DDR museum – et af de få privat-finansierede historiske museer i Berlin, men samtidig et af de mest velbesøgte. Museet åbnede i 2006 og fokuserer på hvordan livet var i det gamle DDR. Autentiske rammer og udstillinger vækker opmærksomheden for tilskueren og det er bestemt værd at slå et smut fobi for at opleve den tyske historie. Man kan f.eks. se Øst-tysk tv, sidde i en Trabant og se nogle af de produkter, som var hverdag for Øst-Tyskeren. Prisen er 6 Euro. http://www.ddr-museum.de/ Museet er ikke så stort, så det er en god ide at besøge det tidligt på dagen, så man undgår mylderet.
Det tyske historiske museum (DHM) – Er det nationale historiske museum i Berlin og har til formål at fortælle den tyske historier gennem forskellige udstillinger. På dette museum får man et godt indblik i tysk kultur og historie og det er et af de ældre museer i Berlin første gang åbnet i 1987. Der er fri adgang for børn under 18.
http://www.dhm.de/

Altså er der muligheder nok for at opleve de mange forskellige museer i Berlin og man kan med indlevelse og arrangement få en yderst lærerig og spændende oplevelse.

Skriv kommentar