Øst og Vest Berlin – hvor skal man bo?

Øst og Vest Berlin

Der er fantastiske oplevelser i vente i både øst og vest Berlin, men skal du vælge hotel i Øst- eller Vestberlin. Svaret er, at det kommer an på, hvem du er, og hvad du vil.

For at lave en fornuftig sammenligning mellem øst og vest Berlin, skal vi starte med at sige, at det reelle valg står mellem Mitte i Øst-Berlin og Charlottenburg i Vest-berlin. De to områder er de to i øst og vest Berlin, der umiddelbart har flest ting at byde på, og i øvrigt de gamle centrummer, fra dengang byen stadig var delt i to.

Øst og Vest Berlin – fokus på Mitte i Øst.

Mitte har utallige inspirerende og tankevækkende seværdigheder, som for den historie-interesserede er svære at overgå noget andet sted i verden. Museums Insel med sine utallige museer i ubestridelig verdensklasse, kan være en rigtig tidsrøver. Pergamon Museum, Neues Museum, Bode Museum, Deutsche Museum for bare at opridse nogle få. Men Mitte er andet end museer, det er også TV-tårnet, der blev bygget som et stort Østtysk prestigeprojekt, Honecker inviterede alle Østtyske børn en tur op i, og som i dag fungerer som en roterende restaurant. Det er den store Alexander-Platz og Karl Marx Alle, der med sine imponerende beton-bygninger minder om, at man befinder sig i en gammel Sovjetisk satellitstat. Man må heller ikke glemme den smukke Berliner Dom, byens domkirke som elegant ligger ud til Spree. Hackesher Markt er bestemt også et besøg værd. Denne gamle tog-station er i dag rammen om en masse spændende og alsidige restauranter og beværtninger og et lille grønt område, hvorfra Musuems Insel og Berliner Dom tager sig majestætisk og indbydende ud. Kort sagt, er du til historiske og arkitektoniske oplevelser er Mitte stedet. Det er det sted med flest museer i både Øst og Vest Berlin.

Øst og Vest Berlin – Fokus på Charlottenburg i Vest.

Hvor Mitte har museer og historiske sites, har Charlottenburg et overflødighedshorn af kultur- og butiksliv. Der er ingen tvivl om, at Charlottenburg har flest shoppinmuligheder af alle steder i både Øst og Vest Berlin. Gedächtniskirche er et historisk mindesmærke, som klart er et besøg værd, men Charlottenburgs store trækplaster er den fantastiske Kurfürstendamm, som er byens handelsmæssige hovedåre. Hvis man er til shopping, er man kommet til det rigtige sted. Charlottenburg byder også på et væld af spændende cafeer, restauranter og en god håndfuld anerkendte jazz-klubber, som huser koncerter alle ugedage og ind imellem med store verdensnavne. Neue National Gallery viser mesterlig tysk maler- og installationskunst og Charlottenburg er i det hele taget rig på gallerier og kunstmuseer i alle størrelser. Potzdamer Platz er med sine enorme og futuristiske højhuse også et pragtfuldt sted at se. Her findes også et glimrende Salvador Dahli museum. Er du til kultur og shopping, er Charlottenburg stedet.

Det ville ikke være rimeligt at kåre en vinder, for Øst og Vest Berlin er enestående og byder på helt unikke oplevelser. Man bør opleve begge områder, men vælge sit hotel det sted, hvor man har mest i sin interesse-sfære.

Skriv kommentar