Top 5 Seværdigheder i Berlin

Berlin attraktioner top liste
Berlin sevaerdigheds liste top 5

Top 5 seværdigheder i Berlin

Storbyferiens Top 5 Seværdigheder i Berlin

Planlægger du en rejse til Berlin? Her er en Top 5 seværdigheder i Berlin med ting, du ikke bør snyde dig selv for. Først og fremmest skal det med rette siges, at Berlin er en så mangfoldig og tilbudsfuld by, at det ikke er rimeligt, at sortere og opstille hvad der er bedst. Problemet er, at der er så meget godt at vælge imellem. Samtidig med dette er mennesker jo forskellige – nogle vil f.eks. hellere shoppe end tage på museum, andre foretrækker måske cafeliv frem for historiske mindesmærker. Alligevel er der nogle ting, som er så centrale for Berlin, at det ville virke næsten naturstridigt at springe dem over. Her kommer vores liste med top 5 seværdigheder i Berlin.

Top 5 seværdigheder i Berlin 1: Museums Insel.

Denne ø i byen rummer nogle af verdens bedste museer, med samlinger der overgår enhver fantasi. Pergamon Museet er et strålende eksempel på dette. Oldtidsmuseet indeholder foruden babylonske, græske og romerske fund et kolossalt hellenistisk tempel, flyttet sten for sten fra Tyrkiet og bygget på ny i Pergamon museets enorme udstillingshal. Det er et helt fantastisk syn og måske dèt Berlin har at tilbyde, som gør det største indtryk overhovedet. Neues Museum er ligeledes fremragende. Det ville ikke være være fair at lave en top 5 over Berlins attraktioner, uden at have Museums Insel med. Museums Insel rammer ind på en 1. plads på vores liste over Top 5 seværdigheder i Berlin.

Top 5 seværdigheder i Berlin 2: Brandenburger Tor.

Gåturen ned af Karl Liebknecht’s Strasse, videre af Unter Den Linden ned mod den store byport, Brandenburger Tor, er en oplevelse, man ikke skal snyde sig selv for. Det eneste minus er det væld af turister, gøglere og tiggere som man uundgåeligt støder på ved Berlins mest kendte bygningsværk. Igen må man sige, at en tur til Berlin er ufuldstændig uden et besøg stop ved Brandenburger Tor. Derfor er den også at finde på vores top 5 seværdigheder i Berlin.

Top 5 seværdigheder i Berlin 3: Kurfürstendamm.

Gedächtnisse Kirche står tilbage som et monument over Anden Verdenskrig og præsenterer samtidig begyndelsen på ”Ku’damm”; en af en Europas travleste handelsgader og et shopping-mekka uden sidestykke i Berlin. Det er nemt at bruge penge her, men de utallige sidegaders hyggelige og charmerende cafeer, beværtninger og restauranter giver også mulighed for et fortjent hvil. Ka-De-We (Kaufhaus des Westens) er Europas andenstørste shopping-center og også et besøg værd. Berlins vigtigste handelsgade er et must for alle besøgende. Den fortjener som de foregående en placering på vores liste over top 5  seværdigheder i Berlin.

Top 5 seværdigheder i Berlin 4: Muren.

Tyskerne og i særdeleshed berlinerne er dygtige og effektive til mange, mange ting. Desværre har de ikke i ønskværdig grad formået at bevare dele af den mur, der for mange symboliserede det opdelte Europa og selve Den Kolde Krig. De mur-rester der dog er tilbage, bør man udsøge og se. Dette gøres bedst ved Potsdamer Platz og museet ved Checkpoint Charlie. Muren er Berlin i manges øjne – selvom der ikke er meget tilbage af den, som den var engang. Den er dog stadig en af byens mest besøgte seværdigheder.

Top 5 seværdigheder i Berlin 5: Judische Musum.

Stjerne-arkitekten, Daniel Liebeskind har tegnet dette suveræne bygningsværk, som udgør en betydelig del af udstillingen. Man ledes ned af gange der skråner, bliver smallere, ind i rum med lyde og asymmetriske rum. Det giver en utrolig effektiv kombination, som for svage sjæle måske kan blive for meget, når man præsenteres for de ufattelige rædsler, det blev begået mod Europas jøder i en sådan ramme. Det er ikke en feel-good oplevelse, men det er tankevækkende, og en værdig kandidat til vores liste over top 5 seværdigheder i Berlin.

Vores top 5 seværdigheder i Berlin afspejler de mest populære valg, så personlig smag og særlig glæde ved f.eks historiske seværdigheder eller bymiljøer med gode shoppingmuligheder, afspejles måske ikke vildt godt i vores top 5 seværdigheder i Berlin. Derfor anbefaler vi, du læser vores andre artikler om seværdigheder i Berlin. Find alle de relevante artikler ved at trykke på “Berlin” i topbaren.

Har du kommetarer til denne top 5 seværdigheder i Berlin, er du meget velkommen til at skrive nedenfor. God tur!

Skriv kommentar