Seværdigheder i Istanbul

Stemningen er den vigtigste af alle seværdigheder i Istanbul

Seværdigheder i IstanbulEuropa og Asien mødes og forenes i Istanbul, og blandingen er noget helt enestående, man ikke finder noget andet sted i verden. Derfor er der seværdigheder i Istanbul, man ikke finder sidestykke til andre steder i Verden. Kristendommen og Islam lever her side om side og har praktisk talt gjort det altid. Istanbul er på den ene side en trendy moderne storby, der med sine 10 millioner indbyggere er Tyrkiets største. Samtidig er Istanbul dybt forankret i traditioner og religiøse skikke, som står i kærende kontrast til de funklende glasfacader og jetset-mennesker, som målrettede træder fortovene tynde. Men en ting er, hvad Istanbul er nu. Den gamle by bærer minder og hemmeligheder fra dengang den hed Byzantium og Konstantinopel, men Istanbul er stadig et storpolitisk og kulturelt knudepunkt.  Istanbul ligger ved Bosporus, og på den europæiske side ligger det man populært kan kalde den gamle og den nye bydel. På den anden side af Bosporus ligger den arabiske del af byen. Der er fuld af spændende seværdigheder i Istanbul. Istanbul er et fantastisk sted.

De bedste seværdigheder i Istanbul

Sultanahmet, den gamle bydel, er ganske præget af turisme, hvilket er helt naturligt. Denne gamle bydel er fyldt med kirker, tårne, moskeer og basarer som har haft til huse her i århundreder, og umiddelbart må man sige, at mange af der allermest kendte seværdigheder i Istanbul ligger. Der er også et væld af restauranter, cafeer og hoteller. Her er hyggeligt og smukt, masser at se og opleve, men også en del turister.

Topkapi paladset, en af de mest fantastiske seværdigheder i Istanbul, ligger i Sultanahmet og er Istanbuls største og mest besøgte turistattraktion. I 400 år var Topkapi-paladset de Osmanniske sultaners hjem, og deres overdådige levevis og spændende bygningsværk er en bemærkelsesværdig oplevelse. Paladset rummer det sagnomspundne Harem, hvor sultanerne boltrede sig med sine kvindelige undersåtter. Dette er en af de mest besøgte seværdigheder i Istanbul, og en storbyferie i Istanbul burde inkludere et besøg her.

Hagia Sophia ligger ligeledes i Sultanahmet, og er en stolt gammel dame. Hagia Sophia blev opført i 537 som hele den kristne verdens hovedkirke. Senere blev den konverteret til moske i slutningen af middelalderen, men nu fungerer den som et museum og har gjort det længe. Hagia Sophia er en del af verdens kulturarv og betragtes af mange som af verdens vidundere, selvom den ikke i realiteten nyder den status. Det har dog alligevel noget på sig. Hagia Sophia er et fantastisk bygningsværk og en spændende kapitel i Istanbuls historie. Hagia Sophia er ganske sikkert den mest berømte af alle seværdigheder i Istanbul.

Den Blå Moske er dog byens egentlig vartegn, som også er et storslået bygningsværk med intet mindre end seks minareter. I et mausoleum ved siden af ligger Achmed d. 1 begravet. En af de smukkeste seværdigheder i Istanbul.

Den byzantinske hippodrom ligger i det der i dag, mest af alt ligner en park, men i meget gamle dage, var det en væddeløbsbane der var beregnet til at huse 100.000 tilskuere. Senere i historien blev stedet anvendt som henrettelsessted for forfulgte kristne og fjender af datidens magter. Det er er en af de ældste og største seværdigheder i Istanbul.

Yerebatan Sarayi eller Basilica Cisterne, som den også kaldes, betyder egentlig Det Sunke Palads, og storslået som det end er, er det faktisk ikke et palads. Det er et enormt underjordisk cisternesystem der bæres af søjler, hvor man af små gangbroer og stisystemer går rundt og udforsker den store bygning. Der er et fantastisk lys og en helt unik stemning. Det skal opleves! En af de mest ejendommelige seværdigheder i Istanbul.

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til vores artikel om seværdigheder i Istanbul, eller måske selv har spørgsmål til seværdigheder i Istanbul, som det kunne være spændende for andre besøgende af storbyferien.net at høre om, så er du meget velkommen til at kontakte os gennem kontakt eller i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv kommentar