Wien seværdigheder

Wien Seværdigheder

Storbyferiens bedste Wien seværdigheder

Wien SeværdighederØstrigs hovedstad er en alt for overset perle, som aldrig skuffer. Wien er musikkens by, hvor selveste Wolgang Amedeus Mozart opførte sine verdensberømte kompositioner for første gang, og hvorfra Wiener-klassicismen har sit navn. Wien er også en af den europæiske histories mest betydningsfulde byer, som blandt  andet var stedet hvorfra Det Habsburgske Imperium udsprang fra. Men Wien er mere end det. Middelaldergaderne i den velbevarede bykerne er hyggelige og fascinerende og frodige ølhaver og lækre restauranter lokker konstant med behagelig stemning og kulinariske oplevelser. Den centrale handelsgade, Graben, er et mekka for al slags shopping, men i en helt unik og smuk ramme.

Wien kan nydes hele året, men er i manges optik særligt spændende og inviterende ved juletid. Wienerne gør rigtig meget ud af højtiden og deres gamle by og dens smukke kirker fremstår særdeles atmosfæriske og hyggelig netop i december. Her er vores bud på nogle dejlige Wien seværdigheder, du ikke må gå glip af.

Vores Wien seværdigheder

Hofburg Paladset,

Det største palads i Europa med 2600 smukke og overdådige værelser. Det er voldsomt imponerende, og der er utroligt meget at se. Selvom byen har mange andre spændende seværdigheder, må Hofburg paladset siges at være en stærk favorit. Af alle de spændende og interessante Wien seværdigheder, vurderer vi på storbyferien.net, at Hofburg Paladset er den vigtigste Wien seværdighed at besøge.

Stephansdom

Den smukke domkirke, ligger i kvarteret af samme navn, og bør ikke misses. Stephansdom er ufattelig smuk og torvene og gaderne der omgiver den, er stemningsfulde og idylliske. I kort afstand fra Stephansdom ligger desuden Mozarthaus, et hus Mozart boede i, som den dag i dag stadig har den samme indretning.

Riesenrad – Wiens pariserhjul

Denne top-attraktion giver mulighed for at se den smukke storby fra oven. Pariserhjulet blev bygget i 1897 for at hylde Franz Josef d. 1’s jubilæum, men blev ødelagt under 2. Verdenskrig og måtte bygges på ny. Dette er en af de Wien seværdigheder, vi ikke mener, du bør tillade dig selv at gå glip af.

Den Spanske Rideskole

En af de helt uundgåelige ting, man bare SKAL se. Det kan lyde kedeligt, men er det på ingen måde. Den spanske rideskole fremviser ridestil, som ikke har ændret sig i 400 år, som er helt unik for Wien. Du bliver overrasket over, hvor stor og imponerende en oplevelse det faktisk er.

Statsoper – Musik i verdensklasse

Denne smukke bygning har ugentlige koncerter fra de verdensberømte Wiener Philharmonikere. Det er en spændende og utrolig autentisk side af Wien, som man ikke bør gå glip af. Det er dog en god ide at bestille billetter i god tid. Statsoper er en af de allerfineste Wien seværdigheder.

Andre Wien seværdigheder

Af andre Wien seværdigheder kan nævnes det glimrende Naturhistoriske Museum og Shönbrunn Slot der var Habsburgernes sommer-residens. Faktisk er der så mange gode Wien seværdigheder, at man nemt kan få en uge til at gå, og faktisk have tralvt med at så set det hele. Skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores aritkel om Wien seværdigheder – eller hvis du evt. selv har ideer og forslag til Wien seværdigheder, andre måske kunne drage glæde af.

Skriv kommentar