Turist i Berlin

Turist i Berlin

Som turist i Berlin er der et væld af muligheder for, hvor man kan spise, shoppe og ellers bruge tiden. Byen er en ren turistmagnet og tiltrækker årligt et ubegribeligt stort antal turister. Historiens vingesus, store oplevelse og Berlins uforlignelige ”laid-back” charme, gør det at være turist i Berlin til noget helt specielt.

Turist i Berlin

Som turist i Berlin spiser man godt

Som en del af tysklands madkultur har Berlin naturligvis et stort udvalg af forskellige tyske specialiteter. En turist i Berlin har frie muligheder for at opleve den nationale mandkultur, hvad enten man er til Wienerschnitzel eller Currywürzt.

Zur letzten Instanz http://zurletzteninstanz.com/  er Berlins ældste restaurant, hvor det siges, både Napoleon og Adolf Hitler har indtaget måltider.

Men hvis man er til andet end tysk kogekunst, har Berlin også alt internationalt, maven kan begære. Sushi, burgermad, nordafrikansk, fransk og italiensk. Byens restauranter har det hele.

Oplev byen som turist i Berlin

Selve byen Berlin er spækket med seværdigheder, som bare venter på at blive besøgt. Historiske attraktioner og monumenter som DDR-museet, Holocaust denkmal og den resterende berliner-mur er værd at lægge et besøg forbi for at opleve den tyske historie og ånd.

Attraktioner som Brandenburger Tor, Unter den Linden, Maddam Tussaudes eller det olympiske stadion er også at tage med som turist i Berlin. Som turist i Berlin, skal man trods den korte afstand huske, der gælder regler, som er vigtige at huske på.
Blandt andet er det vigtigt, for dig som vil køre selv, at anskaffe sig et miljømærke inden rejsen. Som andre store byer i Tyskland er Berlin en del af miljømærkeordningen, det vil sige, at byen er inddelt i zoner, som man kun kan køre ind i, hvis man har et miljømærke. Dette mærke skal være grønt og købes nemmest over FDM –  http://netbutik.fdm.dk/ferieogcamping/maerkater-motorvej-og-miljo.html?gclid=CLmjwPfC5bQCFcq7zAod7H4AUA.

Har man ikke et grønt miljømærke risikerer man en ret stor bøde. Hvis man er på bilferie til Berlin, er det også rigtig vigtigt at undersøge, om hotellet har parkering – det har de nemlig langt fra altid. Og parkeringshusene er dyre.

Skriv kommentar