Den Spanske Rideskole i Wien

Den spanske rideskole i wien 2

Den Spanske Rideskole i Wien er en af Europas mest besøgte turistmål, og et af Wiens mest berømte og anerkendte seværdigheder. Læs med her og se alt, du har brug for at vide når du besøger den spanske rideskole i wien.

Den spanske rideskole i wienI alle afskygninger og former forstår Wien, den historiske hovedstad i Østrig, at få kulturen og kunsten til udtryk. Den kunstneriske by, hvor Mozart komponerede sine udødelige værker som ansat ved hoffet, er ikke alene kendt for sin rolle indenfor verdensomspændende musik, men også for at holde fast i sin historie og tradition. Den spanske rideskole i Wien er et fantastisk eksempel på, hvordan man i Wien skaber en levende kunst, som er bliver afholdt og respekteret i hele verden. Som kunst- og kulturby har Wien alt at byde på, fra rideshows til klassisk musik og kunst.

Baggrundsviden – den spanske rideskole i Wien

I 1735 blev den spanske rideskole i Wien oprettet, primært med fokus på at uddanne unge adelige mænd i den højere og finere ridekunst. Den spanske rideskole i Wien er ligeså de eneste der siden renæssancen, praktiserer klassisk ridekunst. I dag opfører rideskolen opvisninger for turister med ekspempler på nogle af de fineste øvelser rundt om i verden, såsom Levade og Croupade.

Den spanske rideskole i wien 2Hestene på den spanske rideskole i Wien

På skolen trænes udelukkende den ældst avlede race i verden, Lipizzaneren, som i sin tid fik sit navn efter et kejserligt stutteri i nærheden af Trieste.  Lipizzaneren er en middelstor hest med fine harmoniske proportioner, den er kompakt og muskuløs og det får helhedsindtrykket til at virke kompakt.  Som føl er en lipizzaner sort eller brun, men med alderen omkring de 2 år bliver de hvide. Hestene på skolen udvælges fra Piber Stutteriet i Steiermark, hvor de unge heste opdrættes. På stutteriet vælges de bedste springere og de mest udholdende fra og transporteres til den spanske rideskole i Wien. En hest på den spanske rideskole i Wien har fuldendt sin træning efter 6-5 år og får titlen Professor. Rytterne på den spanske rideskole i Wien   Som rytter på den spanske rideskole i Wien skal man gennem en uddannelse på omkring 11 år. I 2008 begyndte skolen at optage kvinder og der er i dag kvindelige ryttere fra både Storbritannien og Australien.

Højdepunktet ved den spanske rideskole i Wien

På den spanske rideskole i Wien er det muligt at overvære forestillinger. Til galla opfører hestene krævende øvelser som piruetter, passager og piaf, skolen er specielt kendt for deres gangarter, spring og passager. Forestillingerne sker selvfølgelig til klassisk østrigsk musik. Til slut laver hestene en Pas de lux, hvor de spejler hinandens bevægelser og efter dette kommer aftenens højdepunkt Kvadrillen. Kvadrillen er en ballet med otte heste og deres ryttere, en koreograferet dans med hvide heste. Den spanske rideskole i Wien formår i form af sine yderst veltrænede og disciplinerede heste og ryttere, at skabe levende kunst og det er klart en stor oplevelse at lægge en tur forbi den spanske rideskole i Wien. Der kan bestilles billetter til forestillinger direkte på deres egen hjemmeside: http://www.srs.at/en/

 

Skriv kommentar