Storbyferie i Amsterdam

storbyferie i amsterdamRejs på storbyferie i Amsterdam, hvis du opleve en historisk og smuk by, der både føles stor, men også lille og hyggelig på samme tid.

Byen er som mange steder i Holland, omgivet af kanaler hvor det vrimler med både. Langs kajerne ved de store kanaler ligger mange husbåde og vugger.

Flere turister rejser med bådene på de hollandske kanaler, hvor de forlader storbyferien i Amsterdam for at se mere af landet. Måske er byens største trækplaster, den helt utrolige frisindethed og live-and-let-live stemning,d er hersker overalt i byen. Det er sammen med kanalerne en helt unik destination, hvor hygge, kultur, sex og rusmidler kulminerer i en spændende og fascinerende cocktail. Amsterdam har stedet, hvor man tydeligt mærker storbyen, men det meste af tiden, glemmer man helt, at man befinder sig i en stor, europæisk metropol. Og Amsterdam er altså stor. Det er rigtigt, at der kun bor 450.000 indenfor byskiltene, men Amsterdam er vokset sammen med andre Rotterdam, Haag og Utrecht, og kaldes nu samlet for Randstadt – et hjem for 7.5 mio mennesker. Det er med til at gøre en storbyferie i Amsterdam til en spændende rejse.

Seværdigheder på en storbyferie i Amsterdam

I centrum af byen ligger der mange berømte seværdigheder som eksempelvis Anne Franks hus, Van Gogh museum og det berygtede Red Light District. Men byen er også kendt for sine såkaldte “Coffeeshops” hvor man kan købe cannabis i små mængder, hvis man er over 18.

Som turist i Amsterdam er dog først og fremmest den rare stemning der præger oplevelsen. Man kan på sin storbyferie i Amsterdam gå på opdagelse i små skjulte gyder, eller promenere op og ned langs de brede kanaler i bymidten. Vover man sig lidt væk fra centrum, kan man opleve byens finanscenter som huser mange af Europas største firmaer, bl.a. Heineken og Philips.

Er man mere til familieudflugten selv om man er på storbyferie i Amsterdam, så er Artis Zoo et besøg værd. Haven ligger i midten af byen og er delt op i flere afdelinger med forskellige temaer. Det er samtidig den ældste og mest besøgte zoo i Holland.

Husene i byens midte er de berømte smalle huse, som giver byen et særligt præg. Storbyferie i Amsterdam bør krydres med den lokale øltradition, og måske suppleret med den lokale ost.

Læs mere om Amsterdams historie på Wikipedia

Hvis du har spørgsmål til dette opslag om storbyferie i Amsterdam, er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv kommentar