Vores guide til afbudsrejser

Afbudsrejser afbudsrejse storbyferie

Afbudsrejser sådan gør du – hvordan bestiller man afbudsrejser?

Afbudsrejser er en spændende og billig måde at komme ud at rejse for fleksible og eventyrlystne mennesker. Konceptet er i sinAfbudsrejser afbudsrejse storbyferie enkelthed, at når nogen afbestiller sin rejse i sidste øjeblik, står rejseselskabet eller flyselskabet med en rejse, som er i overskud. Flyet skal flyve alligevel og når store rejseselskaber arrangerer rejser, reserverer de et stort antal værelser på deres hoteller, som så står tomme, hvis de mod forventning ikke kan få fyldt flyveren med passagerer. Med andre ord står selskabet med en billet og muligvis et hotelophold, som de i sidste øjeblik ikke har afsat. Det kaldes afbudsrejser. Det presser prisen betragteligt ned, og jo længere man venter, jo billigere bliver det, men risikoen er altid til stede for, at en anden køber alle billetterne til afbudsrejser, før man selv gør det. Først til mølle princippet lever i den grad i bedste velgående i markedet for afbudsrejser.

Der er to måder at gøre det på. Man kan købe afbudsrejser over nettet 24 timer før afgang eller tilsvarende. Den anden mulighed er at tage i lufthavnen og gå op til skranken og spørge, om de har afbudsrejser, de vil give en god pris på. Den sidstnævnte mulighed kan give de bedste besparelser, men det kræver også mere af den rejsende. Man skal have pakket i forvejen uden at vide, hvor man skal hen. Samtidig skal man være indstillet på, at der også er risiko for, man slet ikke kommer af sted, fordi der enten ikke var afbudsrejser, eller fordi andre rejselystne er kommet én i forkøbet.

Hvis du overvejer at købe afbudsrejser, skal du være indstillet på to ting

1: Vær åben.

Først og fremmest skal du være fleksibel og have et åbent sind i forhold til destinationen. Det giver dig flest muligheder, hvilket i sidste ende betyder, at du kan spare flere penge. Hvis man er eventyrlysten og f.eks. kun har det ene krav, at rejsen skal føre til et varmt sted, har man allerede øget sine chancer for at få en afbudsrejse og spare så mange penge som muligt.

2: Vær forberedt.

For det andet skal du være rustet og forberedt til lidt af hvert. Sørg altid for at have global rejseforsikring. Hvis afbudsrejsen f.eks. går til Thailand er det ærgerligt, hvis man kun er dækket ved ophold i Europa. Det kan blive et rigtig dyrt forløb, hvis uheldet er ude og man f.eks. brækker benet på en strand i Rio De Janeiro. For at være ordentligt forberedt skal man også have pakket til ”alt”. Det kan man selvfølgelig ikke, og derfor kan det være fornuftigt, at man f.eks. har bestemt sig for, om det er solferie eller storbyferie man går efter, når man kigger afbudsrejser. Det giver store forskelle for, hvad man bør pakke. 5 gode tips er dog altid. 1. godt fodtøj, 2. en varm trøje til aftnerne, 3, pas, blåt sygesikring samt udvidet global rejseforsikring, 4, en madpakke til håndbagagen i tilfælde af lang rejsetid, 5, en metode til at kunne kommunikere til de derhjemme, hvor man er på vej på ferie hen. Sidstnævnte er generelt en god ide, for hvis uheldet er ude på ferien eller derhjemme, er det godt at vide, man kan kontakte sine kære, men i dette tilfælde er det naturligvis mest vigtigt for dem, der venter til allersidste øjeblik og nærmest springer på flyveren, mens den er på vej ned til at lette.

Der er adskillige hjemmesider, hvorpå man kan finde afbudsrejser, men husk at hvis du er frisk på et eventyr og ikke lader dig skræmme af uvisheden, kan du spare flest penge ved at troppe op i lufthavnen og spørge på rejsebureauerne. Held og lykke med at finde spændende og billige afbudsrejser!

Skriv kommentar