Top 5 seværdigheder i New York

Det er svært at lave en top 5 over seværdigheder i New York, da byen er et kulturelt mekka. På storbyferien.net har vi dog alligevel forsøgt at lave en hitliste over værdige bud til top 5 seværdigheder i New York.

Empire State Building.

På Manhattan ligger der mange høje huse, men ingen så høje som Empire State Building. Bygningen er berømt for sit præg på bydelen, og har været centrum for mange vigtige begivenheder. F.eks. kravlede King Kong op i toppen af bygningen. Kommer man i højsæsonen, skal man forvente en længere kø for at komme til tops i bygningen. Men ventetiden er det hele værd. Bygningen er 380 meter høj og rager således højere end alle andre bygninger på Manhattan. Den stod færdig i 1931 og har siden været New Yorks fornemste varemærke. Med en hurtig elevator når man toppen af bygningen og man kan derfra se meget langt væk. Man får et fint vue over hele Manhattan, og man bliver aldrig træt af at stå og kigge på højehuse og små mennesker.

Bronx Zoologiske have

top 5 seværdigheder i new yorkZoologisk have i bydelen Bronx er også et besøg værd. Især hvis man har børn. Men for alle dyreinteresserede er stedet et sandt overflødighedshorn af oplevelser. Parken er enorm og de har store savanneområder og akvarier. Bronx Zoologiske have er meget velholdt og ren, og man får et godt indtryk af hvor meget parken gør for deres dyr. Man kan opleve kæmpemæssige indhegnede fuglebure, som man kan gå rundt i. Der er både pingviner og søløver og fugle man aldrig har set før. I det hele taget er der vældigt mange dyr man ikke kender i Europa. Det siges at de huser over 4000 dyr, hvoraf mange er truede dyrearter. Bronx Zoologiske have samarbejder med universiteter og forskere verden over i kampen for opretholdelsen af naturområder, som de truede dyr kan leve i. Haven bør altid være på en liste over top 5 seværdigheder i New York.

New York Botanical Garden

top 5 seværdigheder i new yorkDen botaniske have er også en af storbyferien.net’s top 5 seværdigheder i New York. Den ligger ligesom zoologisk have også i bydelen Bronx, som er nem at komme til med subway. Haven er, som meget andet amerikansk, kæmpe stor. Den er nærmest en grøn oase i en uskøn bydel. Inde i haven kan man opleve forskellige områder der fokuserer på verdensdelenes plantediversitet. Man kan altså opleve at gå rundt i områder med planeter, som egentlig slet ikke vokser naturligt i Nordamerika. Haven fungerer som et stort forskningscenter og man kan opleve planter som vokser steder mennesker sjældent kommer. I de store majestætiske væksthuse, er der varmere klima, og haven har gjort en del ud af udformningen, så man næsten føler at man går rundt i en regnskov. Man kan også med fordel gøre en tur ud af det, og arrangere madpakker til at tage med. Det er meget hyggeligt at spise mad under en kæmpegran. Haven er ikke overrendt, så mangler man et pusterum, så er den absolut anbefalelsesværdig. Hvis man har mulighed for at komme i maj måned, kan man opleve rosenhaven i fuld blomst – og det bør man ikke snyde sig selv for.

Central Park

top 5 seværdigheder i new york central parkCentral park hører måske ikke til i alles top 5 seværdigheder i New York, men parken er et rart sted at være i New Yorks sommervarme. Når det er varmt strømmer byens borgere ud til parkens mange grønne områder og slapper af og spiller bold eller nyder et skyggefuldt sted. I Central Park findes der også forlystelser og en mindre zoologisk have. Men vigtigst af alt er området for turister en god mulighed for at slappe af og komme tættere på newyorkerne. Parken ligger på Manhattan i den nordlige del og dækker et stort område på 350 hektar. Om sommeren er der mange arrangementer på de største grønne områder. Selvom både Metropolitan Operaen og New York Filharmonikerne holder sommerlukket, så spiller de ofte koncerter i parken i løbet af sommeren. Langt de fleste af den slags koncerter er gratis og lokker tusindvis af tilskuere.

Broadway

top 5 seværdigheder new york broadwayEn af New Yorks mest berømte gader hedder Broadway, og skal selvfølgelig med på vores top 5 seværdigheder i New York. Gaden er berømt for sine mange teatre og ikke mindst de musicals der opføres hver eneste dag, året rundt. Broadway ligger på Manhattan og således i hjertet af byen. Broadway udgør sammen med 7th avenue pladsen kaldet Times Square, som de fleste kender som det sted i New York med alle neonreklamerne. Alle de berømte teatre ligger ikke på hele Broadway, men også i kvarteret omkring 40th street og 58th street. Broadway gaden er meget længere og strækker sig igennem en stor del af byen. Storbyferien.net anbefaler at man besøger området med de mange teatre. der ligger mere end 80 små og store scener, så der er rig mulighed for at opleve den berømte skuespilskultur, og måske endda få et glimt af stjernerne. Af anbefalelsesværdige forestillinger kan nævnes mange, men her et lille udkast: Spiderman, Jesus Christ Superstar, Chicago, The Lion King, Mamma Mia og Phantom of The Opera. Uanset hvad man vælger, kan man forvente sig meget. Derfor er Broadway på vores top 5 seværdigheder i New York.

Hvad synes du om vores Top 5 Seværdigheder i New York? Skriv gerne i kommentarfeltet, hvad vi kan gøre bedre!

Skriv kommentar