Huskeliste til rejse

Huskeliste til rejse. I dette opslag kan du læse, hvad du bør huske forud for du rejser på ferie. Vi har prøvet at imødekomme alle hensyn, så du kan få den bedste ferie. Det skal dog siges, at i vores huskeliste til rejse, tager vi hovedsageligt udgangspunkt i storbyferier, da det er der, vores ekspertise ligger. Du kan dog stadig få noget ud af læse huskeliste til rejse alligevel, da tingene gerne går igen uanset rejseform.

 hvis man skal på storbyferie. man rejser på storbyferie, skal man naturligvis huske at have penge med. Det kan være en dyr rejseform i forhold til en all inclusive rejse. Mange hoteller rundt om i verden tilbyder ikke morgenmad, og man skal allerede fra man står op, have pengepungen frem. Heldigvis er der i mange byer en rendyrket morgencafe-kultur, som er en fornøjelse at være en del af. I storbyerne er der rig mulighed for shopping, og man kan altid være sikker på at blive fristet af noget af det, man ikke ville have købt derhjemme. En del af fornøjelsen ved storbyferie er lige netop muligheden for at opleve byernes mange butikker og indkøbscentre. Man skal også huske at entreer på diverse museer og andre kultursteder koster penge.

Hav altid din ID  på dig når du rejser på storbyferie. Det er vigtig at man kan bevise sin identitet overfor fremmede myndigheder, skulle det blive nødvendigt. Nogle butikker kræver også at man kan bevise, at man er den retmæssige ejer af det kreditkort man vil betale med. Det er særligt udbredt, hvis man rejser uden for EU.

Husk den korrekte påklædning. Hvis man rejser til Asien eller Arabien, er det ikke nogen god idé at gå med shorts eller noget der er endnu mere afslørende. Man skal undersøge kulturen i det land man rejser til, og så må man nøjes med at smide overtøjet på stranden, medmindre man bor på et lukket resort.

huskeliste til rejseDet vigtigste ved storbyferie er dog at opleve den lokale kultur. Man skal ikke være bange for at bevæge sig væk fra turistområderne. I hvert fald ikke i de almindelige europæiske byer. I Paris’ yderområder er der mange lækre steder, som er et besøg værd. Man skal møde befolkningen i deres hverdag og prøve at opleve både madkultur og samtalekultur. Det er en stor del af det at rejse på storbyferie, at man kan fortælle om det ægte ved stedet når man kommer hjem.

Planlæg din tur forinden, du rejser afsted. Hvis man har planlagt dagene løst, så får man mere ud af dem. Det kommer naturligvis an på, hvilken rejseform du kan lide, men hvis du har lavet en råskitseret plan for dine dage i storbyen, er du sikker på at komme hjem med flere oplevelser. En god ide er, at planlægge dagene med henblik på, hvilke seværdigheder, som ligger tæt på hinanden. På den måde undgår du også unødvendig transport og får desuden et bedre indtryk af byens forskellige bydele.

Et andet sikkert hit på vores huskeliste til rejse, er at medbringe telefon eller anden måde, man kan kontaktes på. Hvis alle de som rejser samme, har tjekket at deres teleudbyder tilbyder dækning i det pågældende destinationsland, og I har tjekket, at I har hinandens numre, er I sikre på at kunne komme i kontakt med hinanden, hvis nogen bliver væk fra de andre. Det kan også være en anden fordel ved at have lagt en plan forinden (se ovenfor), at folk ved, hvor man kan rende på de andre – man ved, hvor de tager hen næste gang, så kommer man fra de andre, kan man måske mødes med dem der.

Husk også at tegne en rejseforsikring. Det gælder især hvis du rejser uden for Europa. Bliver du syg, er det vigtigt at du ikke bagefter står med en kæmpe regning fra et privathospital. I det hele taget, kan det godt betale sig at planlægge sin storbyferie forud for rejsen. Der er en frihed i at besøge en storby, men man er også mere overladt til sig selv. Der er ingen rejseguide, intet planlagt program og man er selv ude på egen hånd. Det giver de største oplevelser, men man skal tænke sig lidt om inden, man tager afsted på en storbyferie.

Her er vores huskeliste til rejse i punktform for overskuelighedens skyld

Huskeliste til rejse:

  • Husk penge – ikke alle steder tager Visa/Mastercard. De skal ofte veksles i god tid, så vær tidligt ude.
  • Husk identifikation – pas, kørekort, sygesikringsbevis.
  • Undersøg kulturelle hensyn – f.eks. ift religion, påklædning.
  • Planlæg dagene på din tur – prøv at have 2-3 ting dagligt foruden måltider, du gerne vil lave.
  • Tjek teledækning og udveksl numre med de andre du rejser med.
  • Husk telefon.
  • Husk rejseforsikring – den gule dækker ikke det, den gjorde engang.

 

Har du flere gode ideer, som burde figurere på vores huskeliste til rejse, så er du velkommen til at skrive til os. Vi håber, du kan bruge vores huskeliste til rejse til noget. God rejse!

Skriv kommentar